Rozanne Slik eindigt als negende in de Ischgl Ironbike stagerace

In het Oostenrijkse Ischgl stond een gevarieerde mountainbike ‘week’ tijdens de Ischgl Ironbike stage race voor de internationale marathon rijders op het programma. Deze vierdaagse etappe koers startte op woensdag met een tijdrit van 7,2 kilometer over asfalt en gravel waarin Rozanne als zevende eindigde achter de Amerikaanse Urban Kelsey. De dag daarop stond een korte avondrit vanuit het centrum van Ischgl naar het op 2320 meter hoogte gelegen Alpenhaus over een verlicht parkoers op het programma en ook daarin pakte Rozanne de zevende plaats achter Ariane Lüthi uit Zwitserland.

Het centrum van Ischgl vormde op vrijdag ook het decor van de Short track race door de stad. Op een parkoers van 3,2 kilometer met 104 hoogtemeters streden de rijders gedurende vijfentwintig minuten om de overwinning. Urban Kelsey pakte haar tweede dagzege en Rozanne eindigde als vijfde. Op zaterdag werd er afgesloten met de Ischgl Ironbike marathon door het indrukwekkende Silvretta Massief natuurgebied. Deze marathon kenmerkt zich door de steile beklimmingen en heeft maar liefst 3700 hoogtemeters op een afstand van 77 kilometer. Slik had het zwaar maar reed op karakter naar een negende plaats achter winnares Ariane Lüthi die ook het eindklassement won.