Karen Brouwer, Gerben Mos en Ramses Bekkenk op het podium

In de SKS marathon in het Duitse Sundern eindigde Karen Brouwer zaterdag na 55 kilometer als derde achter winnares Cemile Trommer. De natte en koude omstandigheden deden haar net als haar concurrenten besluiten na één ronde te finishen. Ploeggenoot Bram Rood reed wel twee ronden en miste met een vierde plaats na 110 kilometer net het podium.

Gerben Mos stond op zaterdag aan de start van de mountainbike streetrace in Oldebroek en hij kwam daarin als derde binnen achter winnaar Erik Groen. Op zondag stond voor Mos de Cross Country mountainbike race in Havelte op het menu. Niet zijn specialiteit en met een startpositie in het achterveld was een 8e plaats, net voor ploeggenoot Tim Smeenge (9e),  het hoogst haalbare. Veteraan Ramses Bekkenk verloor in Havelte de sprint om de winst in de 40+ categorie en mocht zo op de één na hoogste trede van het podium plaats nemen.